Dansk

L'hombre

Union

Spadille og Basta

Turnerings-l’hombre

Turnerings-l’hombrespillerne skelner mellem ”privat” l’hombre og turnerings-l’hombre.

”Privat” l’hombre
Her er der tale om den l’hombre, som de fleste l’hombrespillere kender. Den er bl.a. kendetegnet ved, at der i almindelighed spilles om penge. Det skal her bemærkes, at der som regel spilles om meget små beløb.
Der spilles på mange forskellige måder, idet der er mange afarter af den ”gammeldags” l’hombre, som vi kalder det, vi oftest spiller i dag. For en del år siden spillede man ofte med narrestreger som hjerter knægt, ruder 7, røde esser og meget andet, men det er næsten faldet væk. I dag spiller man ”den rene” l’hombre. En del har dog ”hængt” lidt på, f.eks. gå med til købe nolo, grand, osv.

Turnerings l’hombre!
Turnerings l’hombren er kendetegnet ved, at man spiller om points og ikke om penge. Langt det meste turnerings-l’hombre spilles som holdspil, hvor man er 4 på et hold. Der afvikles dog også en del parturneringer samt meget få enkeltmandsturneringer.
De hold, der spiller mod hinanden, får nøjagtigt de samme kort at spille. Det foregår ved, at kortene, efter at de er blandet, lægges i nogle mapper. Det er meget let at lære, og vi vil ikke komme nærmere ind på det her. Det er i øvrigt på samme metode, man praktiserer i bridge.
Når en kamp er færdigspillet, ser man hvilket hold, der har fået flest point og dermed har vundet kampen og skal have 2 kamppoints. Hvis forskellen er under 6 spillepoints, er kampen endt uafgjort, og hvert hold får 1 kamppoint.
Du kan se en video, der forklarer, hvordan teknikaliteterne omkring turnerings-l’hombre foregår.
Der afvikles et Danmarksmesterskab hvert år. Ligeledes er der en Jyllandsturnering og en tilsvarende Fynsturnering delt op i divisioner med 10 til 15 hold i hver division og med op- og nedrykning mellem divisionerne hvert år.

Nye klubber
Vi er selvfølgelig meget interesseret i at få flere til at spille turnerings-l’hombre. Såfremt du er interesseret, er der mulighed i de bestående klubber. Er I flere, der kunne tænke jer at oprette en ny klub, står vi gerne til rådighed med hjælp og vejledning. Vi har også mulighed for at  komme ud og give undervisning i turnerings-l’hombre.
Hvad gør I?
Kontakt formanden eller et bestyrelsesmedlem.
Vi er, som du jo ser lige nu, på internettet. Her finder du oplysninger om Dansk L’hombre-Union, klubber, turneringer, resultater og stillinger m.m.

L'hombre-mappe til turneringsspil